Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda Sahipsiz Hayvanlara yönelik teklifin görüşülmesi esnasındaki konuşmasıyla ilgili açıklama yaptı. İddiaları yalanlayan Karadeniz, “Konuşmam sırasında acılı ailemiz Batuhan’ın babası Halil bey oradaymış. O tabi bir serzenişte bulundu. O serzenişte bulunduğu an ben tamamen konuşmamı bitirdim ve komisyon başkanı da beş dakikalık ara verdi. Ondan sonra ne olduysa iş bizim üstümüze yüklendi. Benim komisyon odasında Halil Bey’e 'çıkın oradan siz kimsiniz' dediğim söylendi, kesinlikle böyle bir şey yok” dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Diyarbakır’daki basın toplantısı iptal edildi İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Diyarbakır’daki basın toplantısı iptal edildi

ANKA'dan Mustafa Usta'nın haberine göre, CHP'li Karadeniz, sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik yapılmasına dair teklifinin görüşmelerinde yaşanan olayları açıkladı.

“Kesinlikle böyle bir sözüm olmadı”

İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Barış Karadeniz, şunları söyledi:

"Benim komisyon odasında Halil Bey’e 'çıkın oradan siz kimsiniz' gibi kelimeler ettiğim söylendi ama kesinlikle böyle bir şey yok. Bu konuyla ilgili sosyal medya ve bazı basın camiaları tarafından yüklenilmesinin doğru olduğunu bulmuyorum. Hatta kınıyorum. Baksınlar tutanaklara, baksınlar kayıtlara. Bir basın haber yaparken o tutanaklara bakmaz mı? Ya da video kayıtlarına bakmaz mı? Benim kesinlikle böyle bir sözüm olmadı. Hatta, bırakın olmasını o acıyı yaşayan bir insana bunun yapılması bence hiç doğru olmadı."

Editör: Esin Özdemir