Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, bütün balıkçıların maliyet artışlarından dolayı mağdur olduğunu söyledi. "Her şeyin maliyeti artıyor ama balık fiyatları her gün aşağı düşüyor" diyen Karadeniz, "Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı" kurulması gerektiğine dikkat çekti.

ANKA'dan Mustafa Usta'nın haberine göre, Sinop'un Türkiye'de balıkçılığın başkenti olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Tunceli'de konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Tunceli'de konuştu:

Öte yandan, balık fiyatlarının her gün aşağı düştüğünü vurgulayan Karadeniz, şu ifadeleri kullandı: 

"Balık bol. Balığın bol olması para kazandıkları anlamına gelmiyor. 31 Ağustos’ta 1 Eylül’ü bağlayan gece İstanbul Rumeli Feneri’ Genel Başkanımızla beraber sezon açılışını yaptık. Orada Türkiye’ye mesajımızı verdik. Genel Başkanımız da mesajını verdi. Bu sektörle ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Balıkçıların ve su ürünleri sektörünün sorunlarıyla ilgili Genel Başkanımız 'İktidarımızda ilk kuracağımız bakanlık denizcilik ve balıkçılık bakanlığı olacak' dedi. Bir teknede açılış yaptığımız anda anons geçti. Bu bizim için bir mutluluk. Türkiye’de bu sektörün kurtulmasının yegane temeli bu iktidarın değil, bizim iktidarımızda bakanlığın kurulmasıyla gerçekleşecek."

Editör: Esin Özdemir