Güncel

CHP'li Karaca: Denizli İl Sağlık Müdürünü kim koruyor, kimler koruyor?

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli İl Sağlık Müdürü hakkındaki 15 Temmuz darbe yapılanmasına dair soruşturma dosyalarının sümen altı edildiği iddialarına ilişkin açıklama yaparak, kamuoyuna net bir yanıt verilmesini talep etti.

Abone Ol

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Anadolu Sağlık Sen’in 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Denizli İl Sağlık Müdürü hakkındaki soruşturma dosyalarının sümen altı edildiği iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Karaca, şunları söyledi:

"Bir sendikanın Denizli İl Sağlık Müdürü hakkındaki iddiaları, günlerdir Denizli kamuoyunda yer alıyor, konuşuluyor. Yetmedi şimdi de ulusal basında konuşulmaya başlandı. Elimizde bize sunulan, sendika tarafından bize verilen bilgilerde Bakanlık tarafından İl Sağlık Müdürü hakkında 4 ayrı soruşturma açıldığı, bu soruşturma sonucunda düzenlenen raporların Bakan onayıyla gereği yapılmak üzere İçişleri Bakanlığına ve Denizli Valiliği’ne gönderildiğine ilişkin resmi bir yazı var.

On binlerce yurttaş sorgusuz sualsiz, gizli tanıklarla, ihbar mektuplarıyla, sivil ölüme terk edildiği KYK zulmünden etkilendiği bir ortamda Denizli İl Sağlık Müdürünü kim koruyor, kimler koruyor? Bu raporlar ne zaman Bakanlığa ve Valiliğe gönderildi? Bu raporların gereği yapılı mı? Rapor içeriğinin ne olduğunun Denizli kamuoyuyla paylaşılması gerekir.

2015’te Fethullahçı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından yapılan bu soruşturma sonuçlarında ne var? Eğer bu soruşturma dosyaları ve raporlarında Denizli İl Sağlık Müdürünün bu yapılanma içerisinde herhangi bir şekilde dahilinin bulunduğu yazıyorsa ve bu konuda gereği yapılmamışsa ilgililer hakkında işlem yapılacak mı?

Derhal Denizli İl Sağlık Müdürü hakkındaki bu iddialara ilişkin, bu raporun içeriğine ilişkin ve gereğinin neden yapılmadığı, neden sümen altı edildiğine ilişkin kamuoyu bir açıklama beklemektedir. Denizli kamuoyunun hassasiyeti Denizli milletvekili olarak bizim de gündemimizdir. Biz de açıklama bekliyoruz."