Politika

CHP'li İlgezdi'den Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki yolsuzluk iddiasına ilişkin soru önergesi

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yolsuzluk iddiasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yolsuzluk iddiasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na taşıdı. Korkunç iddialar olduğunu söyleyen İlgezdi, "Hastanelerimizde böylesi bir yolsuzluk iddiası bile dehşet verici" dedi.

CHP'li İlgezdi, tomografi çekimlerinde kullanılan bir maddenin Hastane Bilgi Yönetimi Sisteminde göründüğü ancak hastane deposunda bulunmadığı ve gelen hastaların üzerine fazladan yazıldığı iddialarına ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Söz konusu hastanede görevli bir personelin ulaşarak durumu anlattığını belirten İlgezdi, şu ifadeleri kullandı:

"Meclise verdiği dilekçeyi sunan personel konuya ilişkin şikayette bulunduğu için görev yeri değiştirilmiş. İlgili hastanede sendikaların iş yeri temsilcileri de durumu ihbar ettikleri için hastane içinde göre yerleri değiştiriliyor ve mobbinge maruz kalıyorlar. Yolsuzluğun boyutu ortalama 15 milyon Türk Lirası. 15 milyon Türk Lirası mali değere sahip olan Kopaq kontrast madde Hastane Bilgi Yönetimi Sisteminde ama hastane deposunda yok. Kopaq isimli bu madde ilaçlı tomografi çekimlerinde kullanılmakta ve bu maddenin 1 flakonun fiyatı bin lira. İddia edilen yolsuzluğun bilançosu 15 milyon Türk Lirası, böylesi iddiaların olması dahi dehşet verici."