Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve özel ve devlet bankalarına olan kredi borçlarının yapılandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi verdi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında çiftçilerin sorunlarına dikkat çeken Gürer, "Çiftçilerin şu anda Bankacılık Düzenleme ve Kurulu'na göre; 700 milyar kredi borcu var. Piyasaya borçlarıyla bu borç 800 milyarı buluyor. Çiftçi ürettiği üründen para kazanamayınca kredisini ödemeyiyor ve tarlasını satmak zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı. 

"Çiftçinin hangi gübreye ihtiyacı varsa o gübrenin fiyatı artırılıyor"

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıkladığını hatırlatan Gürer, güncel veriler üzerinden değerlendirme yapılmadığını vurguladı.

Öte yandan, gübre fiyatlarının yükselişe geçtiğini kaydeden Gürer, "Çiftçinin hangi gübreye ihtiyacı varsa o gübrenin fiyatı artırılıyor. Bugün çiftçiler sokağa döküldüyse siyasi iktidar tarafından iyi değerlendirilmesi gerekiyor çünkü; çiftçiler en zor ses çıkaran gruptur" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK ve MDK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi: (1) MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK ve MDK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi: (1)

Muhabir: Kağan Karacehennem