Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Bir an önce Niğde Müzesi için gerekli çalışmalar başlatılmalı ve müze tekrar açılmalı" dedi.

Niğde Müzesi'nin 6 Şubat depreminde hasar aldığını ve kullanılmayacağına dair rapor verildiğini belirten Gürer, 21 bin eserin bulunduğu müzenin kapalı olduğunu söyledi. 

CHP'li Gürer, Niğde Müzesi'nin akıbeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu durumun hem Niğde’nin kültürel mirasının hem de turizminin önemli bir darbe almasına yol açtığına dikkat çeken Gürer, "Niğde'de şu an müze yok, 21 bin eser sergilenemiyor. Yeni müzenin yapılması gerekiyor, ama henüz bu konuda bir çalışma başlamadı" ifadelerini kullandı. 

"Turistlerin müzeyi gezememesi ciddi bir eksiklik"

Özgür Özel: Siz bu HÜDA PAR'cının elini daha ne kadar tutacaksınız? Özgür Özel: Siz bu HÜDA PAR'cının elini daha ne kadar tutacaksınız?

Öte yandan, Niğde'deki kültürel zenginliğin korunması gerektiğini ekleyen Gürer, sözlerine şöyle son verdi:

"Niğde’de 7 ayrı yerde bilimsel kazılar devam ediyor ve bu kazılardan sürekli yeni eserler ortaya çıkıyor. Ancak, şu an Niğde’de bir müze yok ve bu eserler sergilenemiyor. Bu, büyük bir eksiklik. Müzenin yeniden inşasının aynı yerde yapılacağı söyleniyor, ancak çalışmalar bir türlü başlamadı. Bir an önce Niğde Müzesi için gerekli çalışmalar başlatılmalı ve müze tekrar açılmalı. Niğde için büyük bir ihtiyaç olan müzenin kapalı olması, gelen turistlerin müzeyi gezememesi ciddi bir eksiklik olarak ifade edilmeli."

Editör: Esin Özdemir