Erdoğan'ın temmuz ayı diplomasi görüşmeleri belli oldu Erdoğan'ın temmuz ayı diplomasi görüşmeleri belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücrete ilişkin açıklamasında, “Asgari ücret ortalama ücrete dönüştü. Bu durumda genel olarak asgari ücretle geçinmeye çalışanlar enflasyon karşısında açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum edildi. Asgari ücrete temmuz ayında mutlak suretle artış yapılması gerekiyor” ifadeleri yer aldı.

CHP'li Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın “Asgari ücrete artış olmayacak” açıklamasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücretin mutlak surette yükseltilmesi gerektiğini vurgulan Işıkhan, emeklilerin ve asgari ücretle çalışan vatandaşların yoksullaştığını söyledi.

Sorunun derinleştiğini belirten Işıkhan, şunları kaydetti:

“Bakan asgari ücrette artış sağlanamayacağını söylüyor. Açlık sınırının altında kalan asgari ücretli mağdur durumda, sorun yaşıyor. Emekli de asgari ücretli de içinde bulunduğu koşullarda yoksullaştılar. Toplu iş sözleşmesiyle iş yerlerinde ücret artışını sağlayacak sistemi AKP ortadan kaldırdı. Çünkü sendikaların örgütlenmelerinin önünü tıkadı. Onların hak alma mücadelesinin oluşumunun yolunu kapattı. Öyle olunca asgari ücret ortalama ücrete dönüştü. Bu durumda genel olarak asgari ücretle geçinmeye çalışanlar enflasyon karşısında açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum edildi."

Editör: Esin Özdemir