Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, araç muayene istasyonlarında ilginç bir fiyat artışı olduğunu vurguladı. 

Muayenesini geciktiren araç sayısındaki artışın vatandaşların can güvenliğini tehdit eden bir duruma dönüşebileceğine işaret eden Gürer, 2018'de 198 lira olan otomobil muayene ücretinin 2023'te bin 149 liraya çıktığını bildirdi. 

Öte yandan, orta sınıf bir araç için motorlu taşıtlar vergisinin 5 bin 265 lira, trafik sigortasının 4 bin 500 ile 8 bin 200 lira arasında olduğunu kaydeden Gürer, kasko fiyatlarının 8-15 bin lira arasında değiştiğini, yetkili servis bakımının ise 10 bin lira olduğunu ifade etti. 

İnsansız otonom su altı platformu STM NETA 300 SAHA EXPO'da tanıtıldı İnsansız otonom su altı platformu STM NETA 300 SAHA EXPO'da tanıtıldı

Son olarak, CHP'li Gürer, "Emekliye gelince güncelleme enflasyonun neredeyse altında tutuluyor ama vatandaşın ödeyeceği hizmetlerde bu güncel piyasa fiyatlarına göre güncelleme oluyor; olan vatandaşa oluyor" diye ekledi. 

Editör: Haber Merkezi