Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın "kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi" amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istemiyle önerge verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, DYP Genel Başkanı Küpeli ile görüştü İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, DYP Genel Başkanı Küpeli ile görüştü

CHP'li Günaydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunduğu önergede, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılı itibarıyla kadınlar aleyhine belirgin bir ayrım olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan, kadınlara yönelik ayrımcılığın kadınların sosyal statüsünde ve topluma katılımında bilinçli bir şekilde hızla geri gidiş yaşanmasına yol açtığını kaydeden Günaydın, İstanbul Sözleşmesi'ne işaret etti.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ni ilk uygulayan ülkelerden olduğunu hatırlatan Günaydın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 1 Temmuz 2021'den itibaren sözleşmeden çekildiğini söyledi.

"2021 yılından bu yana durdurulamayan kadına şiddet ve şüpheli kadın cinayetleri daha da artarak yaşanmaya devam etti" diyen Günaydın, gerekli tedbirlerin alınması ve yargı sürecinin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.  

Muhabir: Kağan Karacehennem