BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, Iğdır'da gazetecilerle buluştu BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, Iğdır'da gazetecilerle buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, derinleşen yoksulluğa dikkat çekerek, “Milyonlarca emekli 12 bin 500 lira ile geçinmek zorunda. Çalışanların en az yarısı 17 bin lira asgari ücreti bir yıl boyunca mutfağına, ev kirasına, çoluğuna çocuğuna yetiştirmek zorunda. Adeta, Türkiye kan ağlıyor. Hiçbir zaman böylesine derin bir yoksulluk ile karşılaşmadı bu ülke" dedi.

ANKA'dan Mustafa Usta'nın haberine göre Günaydın, bir dizi ziyaretler kapsamında bulunduğu Sinop’ta ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin dünyanın en büyük 20 ekonomisinden bir tanesi olduğunu kaydeden Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak, 22 yıldır uygulanan kleptokrasi politikaları ülkenin hazinesini tamamen boşalttı ve ülkeyi maalesef perişan etti. An itibariyle Türkiye yüzde 50 üzerinde faiz vererek dövizi zorla tutmaya çalışan ve adeta yeni bir makro ekonomi politikası ile çalışanın, emeklinin, işsizin sırtına binen düzen yaratma peşinde. Milyonlarca emekli 12 bin 500 lira ile geçinmek zorunda. Çalışanların en az yarısı 17 bin lira asgari ücreti bir yıl boyunca mutfağına, ev kirasına, çoluğuna çocuğuna yetiştirmek zorunda. Adeta, Türkiye kan ağlıyor. Hiçbir zaman böylesine derin bir yoksulluk ile karşılaşmadı bu ülke."

Editör: Esin Özdemir