Bakan Kurum: "İzmir Körfezi'nin durumu içler acısı" Bakan Kurum: "İzmir Körfezi'nin durumu içler acısı"

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın Maden ilçesinde 400’e yakın yeni ev ve dükkan için yıkım kararı verilmesine, "Bizim karşı olduğumuz konu vahşi madenciliktir. Bugün burada bunun en somut örneğini görüyoruz. Firmaların kurallara uymaması ve bu durumun denetlenmemesi sonucunda halkımız ciddi bir mağduriyet yaşıyor" sözleriyle tepki gösterdi. 
 
ANKA'dan Evren Demirdaş'ın haberine göre, Maden'de, 2007 yılında yapılan bir ihale ile rezerv çalışmalarına başlayan bir firmanın bölgeye boşalttığı hafriyat, 'doğal olmayan heyelan' riskine sebebiyet verdi. 
Firmanın 2014 yılından beri döktüğü hafriyatın ardından ilçede heyelan tehlikesi olduğu gerekçesiyle birçok ev ve dükkanın boşaltılmasına karar verildi.
Karar sonrası Maden ilçesine giden CHP'li Erol, yıkılacak olan ev ve dükkanların yeniden yapılmasını talep ederek, şunları söyledi: 

"Burada önemli bir sorunu ve halkımızın beklentilerini konuştuk. Bizim karşı olduğumuz konu vahşi madenciliktir. Bugün burada bunun en somut örneğini görüyoruz. Firmaların kurallara uymaması ve bu durumun denetlenmemesi sonucunda halkımız ciddi bir mağduriyet yaşıyor. İnsanlar evinden, toprağından, komşusundan olma tehlikesinin yanında can güvenliklerini de kaybetmiş durumdalar. Maden ilçemiz hem Türkiye hem de Elazığ için önemli bir konumdur. Burada bulunan doğal zenginlikler yanında köklü bir kültürel miras da bizlerin koruması gereken konuların başında geliyor. Biz her zaman olduğu gibi Maden’in ve Madenlilerin sesi olmaya devam edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi