Güncel

CHP'li Emir'den TUSAŞ'a yönelik güvenlik düzenlemesi önerisi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TUSAŞ'ta güvenliğin silahlı kuvvetler tarafından sağlanması için yasal düzenleme gerektiğini belirterek, Meclis'te bu çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Abone Ol

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan'daki yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Suriye sınırından geçerek Türkiye'ye girdiklerini, silah ve bombalarla Ankara'ya kadar geldiklerini anlatan Emir, "Günler öncesinden geliyorlar, vardiya saatlerini, içeriye rahatça girebilecekleri kapıları, insanların yoğunlaşacağı saatleri, nasıl döneceklerini araştırmışlar, keşif yapmışlar. Bu kişiler nasıl böylesine rahat çalışabildiler, keşif yapabildiler ve bu hain saldırıyı planlayabildiler? Bu soruların cevabını vermesi gerekenler hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi sessizliğe bürünüyorlar." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ'a yapılan saldırının, geçen yıl İçişleri Bakanlığına, önceki yıl ise Mersin'deki polis karakoluna düzenlenen saldırıyla birebir aynı şekilde planlandığını savunan Emir, böyle saldırıların bir daha yaşanmaması için bu tür olayların üzerine kararlılıkla gidilerek ihmallerin açığa çıkarılması ve karanlık noktaların aydınlatılması gerektiğini belirtti.

Emir, "TUSAŞ gibi kurumlarda güvenliğin silahlı kuvvetler eliyle yürütülmesi için yasal düzenlemelere ihtiyaç varsa Mecliste bu çalışmaya gerekli katkıyı vermeye de hazırız." diye konuştu.

CHP'li Emir, partisinin, 27 Ekim Pazar günü İstanbul'da "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi düzenleyeceğini dile getirerek, kadınların, gençlerin, çocukların, yenidoğanların, TUSAŞ'ta çalışan mühendislerin yaşam hakkını savunmak için bu mitingi gerçekleştireceklerini ve teröre karşı gerekli tepkiyi vereceklerini vurguladı.

Cumhuriyet Bayramı'nı da coşkuyla kutlayacaklarını ifade eden Emir, CHP olarak milletvekilleriyle, partililerle ve vatandaşlarla 29 Ekim'de Birinci Meclisten Anıtkabir'e yürüyeceklerini anlattı.

Emir, "Son terör saldırısı, Cumhuriyetimizi, milli birliğimizi hedef almıştır. Bu nedenle teröre karşı Cumhuriyetimizi coşkuyla kutlamak hepimizin görevidir. Biz, Birinci Meclisten Ata'mıza yürüyeceğiz. Örgütlerimiz de bu kutlamaları yapacak ama konserler konusunu yerel yönetimlerimize bırakıyoruz, onlar kendileri değerlendirecektir. Biz Cumhuriyet Bayramı'nın Cumhuriyete yakışır bir olgunlukla ve coşkuyla kutlanmasından yanayız." değerlendirmesinde bulundu.

"Ocakta verdiğiniz zam, 3 ayda erimiş"

CHP Grup Başkanvekili Emir, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgede sorunların sürdüğünü, depremzedelerin halen konteynerlerde ve geçici barınma alanlarında yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye'deki büyük depremlerin ardından düzenlenen yardım kampanyalarında büyük bağışlar toplandığını, bu çerçevede 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası elde edilen tutarın 115 milyar lira olduğunu kaydeden Emir, "Hangi kurumlar taahhüt ettiği parayı gerçekten verdi, hangisi gerçekten yardım yaptı, hangisi şov yaptı belli değil. Toplanan para ve Afet Yeniden İmar Fonu'nun nerede olduğu belli değil." ifadelerini kullandı.

Emir, 2025 yılında belirlenecek asgari ücret tutarının, açlık sınırının üzerinde olması için mücadele edeceklerini söyleyerek, "İnsanlık dışı, vatandaşımızı açlığa teslim edecek bir asgari ücretin çıkacağından kaygılıyız. Bıçak kemiğe dayandı, kemiği de deldi. Ocakta verdiğiniz zam, 3 ayda erimiş. Asgari ücret en azından açlık sınırının üstüne çıkana, insani bir noktaya gelene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Alanlarda, meydanlarda, fabrikalarda olacağız, Mecliste mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.