Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Semra Dinçer, "Uyguladığı bilim dışı ekonomi politikalarıyla toplumun tüm kesimlerinin huzurunu kaçıran AKP iktidarı şimdi de gözünü yaşlılara dikti" dedi. 

Türkiye genelindeki huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yüzde 300 ila 360 arasında değişen oranda zam yapılmasına tepki gösteren Dinçer, AKP iktidarının acı reçeteyi vatandaşa kestiğini belirtti.

Öte yandan, huzurevlerinde kontenjan azlığının halihazırda en büyük sorunlardan birisi olduğunu vurgulayan Dinçer, şu ifadeleri kullandı:

TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturuma geçildi TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturuma geçildi

"Yaşlı vatandaşlarımız halihazırda aylarca sıra bekleseler dahi huzurevlerine kabul edilememektedirler. Büyükşehirlerde ve özellikle de küçük illerimizde huzurevi sayısının az olması ve kontenjanlarının çok düşük olması yaşlılarımızı zor durumda bırakmışken, üzerine astronomik zamların yapılmasıyla birlikte yaşlı vatandaşlarımızın huzuru iyice kaçmıştır. Uyguladığı bilim dışı ekonomi politikalarıyla toplumun tüm kesimlerinin huzurunu kaçıran AKP iktidarı şimdi de gözünü yaşlılara dikti. Yaşlılarımızın rahatlıkla yaşayabilecekleri modern ve donanımlı huzurevlerinin her ilde yaygınlaştırılması gerekirken, AKP iktidarı garip gurebanın üç kuruşuna gözünü dikti.”

Muhabir: Kağan Karacehennem