CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Halk TV’de Sorel Dağıstanlı’nın hazırlayıp sunduğu “Gündem Özel” programında Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a getirilen siyasi yasağa ilişkin konuştu.

"Dava süreci anormal bir hızla ilerliyor"

Burhanettin Bulut, sürecin haksız ve kasıtlı olduğunu belirterek, şöyle konuştu;

“Şikayet eden kişi, Kadir Aydar’ın yanında yer alarak aslında bu suçlamaların asılsız olduğunu itiraf ediyor. Hatta iddialarında yer alan Yusuf Aydar isimli bir kişiden bahsediliyor, ancak ailede böyle biri yok. Tüm bu iddialar kızgınlıkla söylenen, asılsız şeyler.

Dava süreci anormal bir hızla ilerliyor. Mahkeme süreci üç ay içinde tamamlanıyor, istinaf ise 15 günde sonuçlanıyor. Normalde böyle bir dosyanın bu kadar hızlı tamamlanması olağandışıdır. Üstelik, Ekrem İmamoğlu davasında olduğu gibi mahkeme heyeti değiştirilerek hızlı bir karar alınmıştır”

Bulut, Kadir Aydar’a cezanın kasıtlı olarak 25 ay verilerek siyasi yasak getirildiğini kaydederek, şunları söyledi; 

CHP 'ahmak davası' gündemiyle toplandı CHP 'ahmak davası' gündemiyle toplandı

“Eğer 24 ay ceza verilseydi Kadir Aydar’a siyasi yasak getirilmeyecekti, fakat 25 ay ceza verildi ve bu durum, sürecin kasıtlı olduğunu gösteriyor. Olayın asıl sorumluları ceza almazken, Kadir Aydar’a siyasi yasak getirildi. Bu da işin ne kadar siyasi olduğunu gözler önüne seriyor” 

Editör: Nur Yıldız