CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İmamoğlu'nun davasına ilişkin “O sözcükten uydurma bir karar çıkarmayı düşünenler, o kararla Ekrem Bey’e siyasi yasak getirmeyi hayal edenler; sakın böyle bir şey yapmayın, pişman olursunuz” ifadelerini kullanarak, olası bir siyasi yasak girişimine karşı partinin farklı planlarının devrede olduğunu vurguladı.

Narin Güran cinayeti | Isırık izine ilişkin Adli Tıp raporu açıklandı! Narin Güran cinayeti | Isırık izine ilişkin Adli Tıp raporu açıklandı!

Başarır, toplantıda Türkiye’nin ekonomik kriz, hükümetin harcama politikaları ve artan suç oranlarına da değindi. Ümraniye'de görev başında saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden polis memuru Şeyda Yılmaz için başsağlığı dileyen Başarır, "Sokaklarımız Teksas’a dönmüş durumda. Organize suçlar konusunda Avrupa'da birinci sıradayız" diyerek güvenlik zaafiyetine dikkat çekti.

Ekonomik tabloyu ele alan Başarır, “Hazine borçları bir ayda 232,5 milyar lira arttı, toplam borcumuz 8.3 trilyon liraya ulaştı” dedi. Hükümetin yüksek faiz ödemeleriyle ülkeyi tefecilere teslim ettiğini belirten Başarır, Cumhurbaşkanlığı harcamalarını eleştirerek, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bir aylık harcaması 1.8 milyar liraya ulaşmış durumda" diye konuştu.

Başarır, hükümetin gençler ve eğitim konusundaki politikalarını da eleştirerek, yurt sorunları ve okullardaki hijyen problemlerine dikkat çekti. Sayıştay raporlarının yetersizliğine ve harcamalardaki şeffaflık sorunlarına değinen Başarır, “101 yıllık Cumhuriyet tarihimizde böyle bir rezalet yaşanmamıştır” ifadeleriyle hükümetin hesap vereceği günlerin yakın olduğunu söyledi.

Editör: Erva Gün