Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, ticaret ile ilgili kanun teklifine ilişkin yaptığı konuşmada, "Emekliye zam için kaynak var mı yok mu? Bu düzenleme ile 20 milyarlık bir gelirden vazgeçeceğiz. Esasında kaynak var ancak adamına göre kaynak var, herkese kaynak yok. Kime kaynak var? Mesela, Alibaba'ya var ancak emekli hacı babaya kaynak yok" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Bakırlıoğlu, Genel Kurul’da görüşülmekte olan "Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin" görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada, önceki gün Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifine değindi.

 "Orada dünya devi Alibaba'ya özel bir adrese teslim bir düzenleme yapıldı" diyen Bakırlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna göre Alibaba'nın lisans bedelinde 20 milyar liralık bir indirim gerçekleşmesi ön görülüyor. Yani bizler elimizi kolumuzu kaldırıp indirerek 20 milyarlık bir gelirden vazgeçmiş olacağız. Emekliye zam için kaynak var mı yok mu? Bu düzenleme ile 20 milyarlık bir gelirden vazgeçeceğiz. Esasında kaynak var ancak adamına göre kaynak var, herkese kaynak yok. Kime kaynak var? Mesela, Alibaba'ya var ancak emekli hacı babaya kaynak yok." 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Tunceli'de konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Tunceli'de konuştu:

Muhabir: Kağan Karacehennem