Politika

CHP'li Bağcıoğlu, gazilerin yaşadığı protez ve ortez sorununa dikkat çekti

CHP'li Yankı Bağcıoğlu, gazilerin temel ihtiyacı olan ve daha önce gündeme getirilen protez ve ortez sorununun hala çözüme kavuşmadığına dikkat çekti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, gazilerin temel ihtiyacı olan ve daha önce gündeme getirilen protez ve ortez sorununun hala çözüme kavuşmadığına dikkat çekti.

Gazilerin yaşadığı protez sorununa ilişkin yazılı açıklama yapan Bağcıoğlu, “Protez ve ortez raporlarının yalnızca Ankara’da verilebilmesi ve protez üretiminin sadece bu merkezde yapılabilmesi, illerden Ankara’ya gelmek zorunda kalan gazilerimizi büyük bir zorlukla karşı karşıya bırakmaktadır” dedi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni tıbbi cihazların alınarak hizmete sunulmasından memnuniyet duyduğunu belirten Bağcıoğlu, daha önce gündeme getirdikleri protez ve ortez sorununun halen çözüme kavuşmadığına işaret etti.

Bağcıoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Gazilerimizin en temel ihtiyacı olan protez ve ortez raporlarının yalnızca Ankara’da verilebilmesi ve protez üretiminin sadece bu merkezde yapılabilmesi, illerden Ankara’ya gelmek zorunda kalan gazilerimizi büyük bir zorlukla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu süreç; gazilerimizin hem maddi hem de psikolojik anlamda yıpranmalarına neden olmaktadır. Özellikle, engelli statüsündeki ve post travmatik stres bozukluğu tedavisi gören gazilerimiz için bu süreç daha da ağır bir yük oluşturmaktadır.

12 Ağustos 2024 tarihinde konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’na sunduğumuz soru önergesi henüz yanıtlanmadı. Bu sorunları çözme amacıyla siyasetin dışında bir tutum sergiliyoruz. Gazilerimizin mağduriyetini gidermek adına diğer siyasi partiler tarafından sunulacak her türlü kanun teklifine destek vermeye hazırız.”