Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi İnan Akgün Alp, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan ahmak davası hakkında, İmamoğlu'nun istinaf mahkemesinde doğrudan savunma yapabilmesi gerektiğini belirtti. Alp, "Bu dava, kesinlikle hukuki bir dava değil, siyasi bir davadır. Belli mahfillerde kurgulanmış, ucuz bir siyasi mühendislik içeren bir projedir" dedi. 

Öte yandan, "Yasaklara karşıyız" diyen iktidarın entrikaya başvurduğunu belirten Alp, şu ifadeleri kullandı:

TBMM Genel Kurulu toplandı TBMM Genel Kurulu toplandı

"Seçilmiş bir yöneticinin, görevini yapmaktan ve siyasi faaliyette bulunmaktan yasaklanmasının, evrensel hukuk ölçüleri ve kamu vicdanı karşısında meşru olabilmesinin temel şartlarından biri, söz konusu yöneticiye kendini bizzat savunma hakkı tanınmasıdır. Bu nedenle, milli iradeye saygının ve  adalete olan güvenin korunması için, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun mahkeme huzurunda doğrudan savunma yapabilmesi gerekir."

"Siyasi yasak kararı, halkın iradesine yapılmış bir darbe olacak"

25 Eylül tarihinde İmamoğlu'nu ziyaret eden Alp, o gün yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

"Hukuk yolu ile siyaseti dizayn etmek isteyenlere karşı direnenler için mesele sadece İmamoğlu meselesi değil, aynı zamanda halkın iradesi meselesidir. Halka rağmen alınacak bir “siyasi yasak” kararı, halkın iradesine yapılmış bir darbe olur ve karşısında bizimle birlikte demokrasiye sahip çıkan herkesi bulur. Ekrem İmamoğlu yalnız değildir." 

Editör: Esin Özdemir