Genel

CHP'li Akdoğan: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Alevilik yolunu zehirliyor

CHP'li Umut Akdoğan, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Alevilik yolunu, öğretisini zehirlemekle görevli yapı, görevine devam ediyor. Yalnızca elindeki maddi olanaklarla bir inancı asimile edebileceğini düşünüyorsa yanılıyor. Toplumumuzda bir karşılık görmediği ise herkesçe biliniyor" ifadelerine yer verdi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na ilişkin yaptığı açıklamada, "Alevilik yolunu, öğretisini zehirlemekle görevli yapı, görevine devam ediyor. Yalnızca elindeki maddi olanaklarla bir inancı asimile edebileceğini düşünüyorsa yanılıyor. Toplumumuzda bir karşılık görmediği ise herkesçe biliniyor" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın elindeki mali olanakları sınırsızca kullandığını belirten Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaynattığımız aşurenin tadını bozmaya kalktı. Muharrem ayında binlerce noktada, cemevinde, dernekte, vakıfta aşure kaynatılır. Yolumuzun süreği bağlamalarımızla deyişlerimizi söyleyen sanatçılarımız da buralara davet edilir. Deyişler, gülbengler söylenir. Yine böyle bir davet sanatçılarımız Sn. Tolga Sağ, Sn. Muharrem Temiz ve Sn. Hüseyin Korkankorkmaz’a gelmiştir. Sanatçılarımız kabul etmiş ancak aşurenin tadı yine bu sözde kurum tarafından kaçırılmak istenmiş, hatta sanatçılarımızın onayı olmadan afişler basılmıştır. Sözde kurumun adının geçtiği yerde dahi olmamız söz konusu olamayacağı için sanatçılarımız 'o halde biz yokuz' demişlerdir. Bu vesileyle belirtmek gerekir ki bu yapı Aleviler için meşru değildir. Bir tabanı yoktur, kabul görmemektedir. Toplumun her kesimine bu vesile ile bu gerçeği hatırlatmak bizlerin görevidir."