MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK ve MDK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi: (1) MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK ve MDK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi: (1)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemlerini kapsayan ‘Orta Vadeli Program’ı bugün Cumhurbaşkanlığı’nda açıkladı.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, enflasyon tahminlerinin yükseldiği, büyüme tahminlerinin düşürüldüğü OVP’ye tepki gösterdi.

Akay’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün açıklanan 2025-2027 Orta Vadeli Programı'ndan görüyoruzki, iktidar hedeflerini yine tutturamadığı gibi ekonomiye patinaj çektirmede kararlı. İktidar, önceki OVP'de yer alan enflasyon tahminlerini yukarı yönlü güncelleyerek; 2024 yılı için yüzde 33'lük hedefi yüzde 41,5'e, 2025 yılı için yüzde 15,2'lik hedefi yüzde 17,5'e, 2026 yılı için yüzde 8,5 olan hedefi yüzde 9,7'ye yükselmiş. Soruyoruz: Dört ay boyunca, aylık ortalama yüzde 1,76 enflasyon hedefinin tutmayacağı aşikar olduğuna göre, bu hedefinize nasıl ulaşmayı planlamaktasınız? Önceki OVP'de yer alan büyüme tahminlerini ise aşağı yönlü güncelleyerek; 2024 yılı için yüzde 4'lük hedefi yüzde 3,5'e, 2025 yılı için yüzde 4,5'lik hedefi yüzde 4'e, 2026 yılı için yüzde 5 olan hedefi yüzde 4,5'e düşürmüş."

“Dün açıklanan büyüme verileri dahi tutmamışken, bu hedefinize nasıl ulaşacaksınız”

Belirlenen hedeflere ulaşılmasının mümkün olmayacağını dile getiren Akay şunları söyledi;

"Soruyoruz: Dün açıklanan büyüme verileri dahi tutmamışken, bu hedefinize nasıl ulaşacaksınız? Hedeflerden sapılmasının, hedeflerin sürekli olarak revize edilmesinin ana nedeni, gerçekçi olmayan ve ayakları yere basmayan ekonomi politikalarıdır. Hayatın gerçekleriyle uyumlu ekonomi politikalarını yaşama geçirmediğiniz sürece, bu hedeflere ulaşılması da asla mümkün değildir.”

Editör: Nur Yıldız