Genel

CHP'li Adem'den İliç açıklaması: Bölgedeki tarım, hayvancılık ve yaban hayatı ciddi şekilde olumsuz etkilenecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgedeki tarım, hayvancılık ve yaban hayatının ciddi şekilde olumsuz etkileneceğine dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, yaptığı yazılı açıklamada, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgedeki tarım, hayvancılık ve yaban hayatının ciddi şekilde olumsuz etkileneceğini vurguladı. 

Zehirin besin zincirine karışabileceğine işaret eden Adem, siyanür ve sülfürik asit nedeniyle Fırat havzasında sulanan geniş tarım alanının zarar göreceğinin hesaplanması gerektiğini kaydetti. 

Bununla birlikte, en önemli adımın, toprak, su ve hava ortamlarında olası toksik madde kirliliğini hızla tespit etmek için kontrol-izleme faaliyeti başlatmak olduğuna dikkat çeken Adem, şunları söyledi: 

"Bölgede üretilen gıda ürünlerinin bu kirlilikten ne kadar etkilendiği belirlenmelidir. Bu tür bir izleme ve kontrol faaliyeti, çevresel etkilerin hızla belirlenmesine ve gerekli önlemlerin alınmasına olanak sağlayacaktır. Bu, çevreyi ve insan sağlığını korumak adına acil adım olarak görülmelidir." 

CHP'li Adem, çevresel etkilerin kontrol altına alınması için kamu kurumlarının harekete geçirilmesi ve acil önlemler alınması için gereken adımların atılması konusunu izleyeceklerini belirtti.