Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, The Hood TEKMER Açılış Töreni'nde konuştu: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, The Hood TEKMER Açılış Töreni'nde konuştu:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın son açıklamalarına ilişkin "Çiftçilerin yaşadığı sorunlardan ne denli kopuk olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Eylem yapan çiftçileri, CHP milletvekillerinin yönlendirdiğini iddiası, gerçeklerle bağını tamamen kopardığını gösteriyor" dedi.

Erhan Adem, konuya iliişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Yumaklı'nın iddialarının ''asılsız ve gülünç bir suçlama'' olduğunu kaydetti.

Çiftçilerin, hayatta kalma mücadelesi verdikleri için sokaklara çıktığını belirten Adem, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gerçekte, ülkemizin dört bir yanındaki çiftçiler, hayatta kalma mücadelesi verdikleri için sokaklara çıkıyor, traktörlerini kullanarak yolları kapatıyorlar. İktidarın kendilerine dayattığı haksız fiyatlara, destek eksikliğine ve sürdürülemez koşullara karşı mücadele ediyorlar. Ancak siz onların endişelerini dinlemek yerine, sorunları için muhalefeti suçlamayı tercih ediyorsunuz.

Rize, Kınık, Karacabey ve Nizip'teki çiftçilerin protestoları CHP milletvekilleri tarafından değil, geçim sıkıntısı çeken çiftçilerimizin çaresizliği ve hayal kırıklığı nedeniyle organize ediliyor. Ürünleri için adil fiyatlar ödenmediği, aracılar ve şirketler tarafından sömürüldükleri ve hükümetiniz tarafından görmezden gelindikleri için protesto ediyorlar."

"Üreticilerin değil, tüccarların çıkarları için çalışıyorsunuz"

Öte yandan, son 10 yıldır kırmızı mercimek, son 20 yıldır yeşil mercimek ithal edildiğini ekleyen Adem, şunları kaydetti:

"Ürettiğimizin neredeyse iki katı kadar ayçiçek yağı ithal ediyoruz. Hayvancılık zaten bitmiş durumda. Bakan Yumaklı siz ve hükümetiniz, çiftçilerin hükümeti değil, tarım ve gıda tekellerinin hükümetidir. Domates üreten çiftçilerin çıkarları için değil, salça fabrikası sahiplerinin çıkarları için çalışıyorsunuz. Üreticilerin çıkarları için değil, tüccarların çıkarları için çalışıyorsunuz. Çiftçilerimizin yanında olmaya, mücadelelerini desteklemeye ve sadece ondan kar edenler değil, gıdamızı üretenlerin de yararlanacağı adil ve hakkaniyetli bir tarım politikası için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Muhabir: Kağan Karacehennem