Güncel

CHP'den 'Süper Kupa' bildirisi

Galatasaray ile Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa Finali'nde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynayacağı maçta iki takımın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına izin verilmeyince maç iptal edilmişti. Konuyla ilgili CHP'den yapılan açıklamada, "Atatürk’e ve milli değerlerimize yapılan saygısızlıklara sebep olan pazarlıkların tarafı olanlarla aynı bildirilere imza atmayacağız" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - 2022-2023 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa Finali'nde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da geçtiğimiz Cuma günü karşılaşmaya hazırlanırken iki takımın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudi yetkililer izin vermedi. Çıkan kriz sonucu Süper Kupa final maçı iptal edildi.

Çıkan kriz ve tartışmalardan sonra CHP bir bildiri yayımladı. Twitter hesabından yayımlanan bildiride, Cumhuriyet'in ilanından önce kurulmuş iki kulübün final maçının Türkiye'de oynanması gerektiğini belirten parti, Suudi Arabistan'da oynanmasını doğru bulmadığını kaydetti.

Maçın Suudi Arabistan’da oynanmasını uygun görenlerle ortak bildiriye imza atmayacağını duyuran parti, "Atatürk’e ve milli değerlerimize yapılan saygısızlıklara sebep olan pazarlıkların tarafı olanlarla aynı bildirilere imza atmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi sorumluları aklayacak işlerin içinde olmayacak kendi özgün tavrını ve tepkisini göstermeye devam edecektir." dedi.

Partinin yayınladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi.