Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Örgütü, Çayeli’de Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (ÇAYKUR) kota ve kontenjan uygulamalarını protesto etti. Basın açıklamasını okuyan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Değerli çay üreticilerimiz bugün yaşamız olduğunuz özel sektörün düşük fiyattan çay alması, kota ve kontenjan sorunu, düşük fiyat uygulaması ve diğer sorunlarınızın temel nedeni AKP iktidarı ve saraydır" dedi.

ANKA'dan Gençağa Karafazlı'nın haberine göre, Çayeli'de yapılan eyleme çay üreticileri, vatandaşlar, bazı mahalle muhtarları ve Çayeli Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Sarı da katıldı.

"Her çay sezonunda yaşanan sıkıntılarınız azalacağına giderek artmakta"

"Her çay sezonunda yaşanan sıkıntılarınız azalacağına giderek artmaktadır" diyen CHP'li Deniz, çaya verilen fiyatın eskisinden de düşük olduğunu söyledi. 

Çorum'da çıkan kavgada bir kişi silahla yaralandı Çorum'da çıkan kavgada bir kişi silahla yaralandı

Öte yandan, satılan bir kilo çayın karşılığında bir ekmek dahi alınamadığını vurgulayan Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye gıda enflasyonunun en yüksek olduğu ülkelerden oldu. AKP iktidarı ne çay üreticisine ne çiftçiye ne emekliye ne çalışanlara ne memurlara zam yapmamaktadır. Ülkemizde vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı had safhadadır. Çayda uygulanan politikalar nedeniyle vatandaşımız açıklanan yaş çay alım fiyatında bile çay satamamaktadır. Yaş çay alım fiyatı 17 TL açıklanmıştı, bugün özel sektöre 11- 12 TL’den alım yapmakta. Çay üreticilerimiz toplamış olduğu çayı satamamakta, fabrikalar plansızlık ve programsızlık nedeniyle dolmuş vaziyette çay yüklü kamyonlar fabrikalarda çaylarını boşaltmak için saatlerce sıra beklemekte ve bu sıra bazen bir günü bile aşmaktadır. Kamyonlarda bekleyen çayın durumunu düşünün. ÇAYKUR ilk defa sezon içinde bir gün bile olsa alım yapmama kararı aldı. Gelinen noktada bu olabilir ama bu noktaya niye geliniyor, niye üreticiyi mağdur ediyorsunuz? Zaten para vermemişsiniz, özel sektörde vatandaşı sürekli mağdur ediyor bir de vatandaş çayını satamıyor."

Editör: Esin Özdemir