Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Örgütü Gençlik Kolları, Instagram’a getirilen erişim engeline ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Eren Erdem, suç duyurusu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bilgi Teknolojileri Kurumu'nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulamaya karşı, cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Kuşadası Gençlik Kolları, Instagram’a getirilen erişim yasağına ilişkin Kuşadası Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, CHP Kuşadası İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Gürbilek ve yöneticiler ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

"BTK, Anayasa'yı kefi şekilde yok saydı"

 Eren Erdem burada yaptığı açıklamada, AKP iktidarının özgürlükleri tamamen yok etmeye çalıştığını vurgulayarak,  şunları kaydetti: 

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Diyarbakır’daki basın toplantısı iptal edildi İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Diyarbakır’daki basın toplantısı iptal edildi

“12 Mart ve 12 Eylül faşist cuntalarının müdahaleleri ile saldırıya uğrayan özgürlüklerimiz, varlığını Kenan Evren iktidarının temeli üzerine kurmuş olan AKP iktidarında tamamen yok edilmeye çalışılmaktadır. 22 yıl önce özgürlük naraları atarak iktidara gelenler, başını ve sonunu düşünmeden aldıkları keyfi kararlar ile başta gençler olmak üzere halkımızı tek tipleştirmeye çalışmakta, itiraz eden herkesi düşmanlaştırmaktadırlar. Oysa AKP iktidarının düşmanlaştırdığı bu insanlar halkın kendisi, tahammül edemediği bu itirazlar ise bir halkın sesidir. AKP iktidarı, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde de olduğu gibi, kontrol edemediği ve tahakkümü altına alamadığı bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığı ile kanuna aykırı şekilde engellemiştir. Bilgi Teknolojileri Kurumu'nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulama bir suçtur."

Editör: Esin Özdemir