CHP'de Özgür Özel'in  genel başkanlığı sonrası parti içinde en çok konuşulanlardan biri de tüzük değişikliği oldu. Özel ile seçimde ilk kez Türkiye genelinde birinci parti olmaya başarabilen CHP, bu kez de parti içi köklü değişiklikler için 6-9 Eylül tarihlerinde Sivas'ta tüzük kurultayı düzenleyecek.

TBMM Genel Kurulunda muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi TBMM Genel Kurulunda muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi

BirGün Gazetesi'nden Mustafa Bildircin'in haberine göre, parti yönetimi, 1-20 Nisan tarihleri arasında üyelerden tüzük değişikliğine yönelik alınan önerileri değerlendiriyor.Partinin internet sitesinden de toplam 8 bin öneri alındığını kaydeden parti kurmayları, tüm önerilerin dikkatle incelendiğini belirtiyor. CHP yönetimi, değişikliklerin ardından çağdaş ve demokratik bir parti tüzüğü olacağı görüşünde.

Tüzük değişikliği ile partinin en üst organlarından Parti Meclisi’nin Cumhurbaşkanı adayı belirleme yönteminde aktif bir role kavuşturulabileceği iddia ediliyor. CHP Tüzük Komisyonu, en yoğun mesaiyi ise aday belirleme yöntemi, milletvekilliği ve belediye başkanlığında dönem sınırı uygulamaları üzerinde yapıyor. CHP’de iki yılda bir gerçekleştirilen kurultay aralığının ise 3 yıla çıkarılması planlanıyor.

Editör: Nur Yıldız