Kıvanç El
İlk toplantı merkez yürütme kurulunda gerçekleşti…
Diğer toplantı ise yarın (cumartesi) gerçekleşecek olan parti meclisi toplantısı…
5 saatlik MYK toplantısında üyeler kendi sorumluluk alanlarına göre seçim sürecine dair bilgilendirme yaptı. Ardından da parti Meclisi sonrası yeni yönetimin belirlenmesi için MYK üyeleri istifalarını da Kılıçdaroğlu’na sundu.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifaları kabul ederek, yeni görevlendirmeleri Parti Meclisi toplantısı sonrası yapacağını söyledi.
Parti Meclisi’nin ise oldukça tartışmalı geçeceği ifade ediliyor.
CHP’de Kılıçdaroğlu’nun ve parti yönetiminin seçimlerde başarısız olduğunu düşünen parti tabanındaki isimler hemen kurultaya gidilmesini isterken CHP liderinin bu konuda henüz net bir tutum almadığı belirtiliyor…
Tüzük ve yasa gereği CHP’nin kurultay sürecini haziran ayında başlatması şart. Ancak burada “hızlı” mı işletilecek, yoksa “yavaş” işletilerek büyük kurultay yerel seçim sonrasına mı bırakılacak bu konuda farklı görüşler var.
Kurultayın sonbaharda gerçekleşmesi beklentisi parti yönetiminde hakim. Ancak genel başkan değişikliği şu aşamada gündemde yok. CHP içerisinde büyük bir kesim, değişimi Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatması ve tamamlaması gerektiğini ifade ediyor.
Özetle CHP’de herkes değişimi ve dönüşümü istiyor ama değişimin “yöntemi”ne dair beklentiler farklı.
Kurultaya giderken önemli bir başlık ise yeni delege yapısı. Şu anki yapıda delegelere Kılıçdaroğlu büyük oranda hakim… Kılıçdaroğlu kadar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da özellikle delege belirlenmesinde etkin olma çalışmaları yaptığı biliniyor.
Siyasette hareketli günler her seçim sonrası yaşanır, en hareketli olanlardan biri de her zaman CHP’dir. Yaz ayları CHP örgütlerinde, genel merkezinde “değişim” kelimesi daha çok dillendirilecek.