Pazartesi günü partisinin genel merkezinde parti meclisi (PM) üyeleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gündeminde siyasetteki normalleşme süreci, CHP’nin son iki haftada yaptığı emekli ve atanmayan öğretmenler mitingi ile partinin yenilemeyi planladığı tüzüğü yer aldı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre Özel’in PM üyelerine “normalleşme” süreci kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı ziyaretleri anlattığı belirtildi. İktidarın yaşanan süreçle ilgili “yumuşama” demesine karşın “herhangi bir yumuşama olmadığını” söyleyen partililer şu değerlendirmeyi yaptı:

Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

“Biz buna kısaca ‘normalleşme süreci’ dedik ama burada asıl anlatmak istediğimiz kutuplaşmayı azaltma sürecidir. Siyasetçiler birbirleriyle hiçbir şeyi konuşamayacak, selamlaşamayacak bir halde olmamalı. Çünkü bu insanlara da yansıyor ve ülkeyi kötü ekliyor. Dış politika, asgari ücret, adalet gibi aslında pek çok konuyu ortak şekilde çözebiliriz. ‘Normalleşme’ derken de yaptığımız şey bu. Yoksa parti eleştirilerini en sert şekilde söylemeye devam ediyor. Bu kapsamda atanmayan öğretmenler ve emeklilerle mitingimizde de yaptıklarımızı gördünüz. En sert şekilde sözümüzü söylemeye devam ediyoruz. Bizde o anlamda bir yumuşama yok.”

Yerel seçim sürecinde bağımsız ya da rakip adayları destekleyenlerle ilgili incelemelerin de devam ettiği öğrenildi. Bu kapsamda genel merkeze gelen bilgilendirmeleri ele alacaklarını söyleyen partililer, “Örneğin bir parti üyemiz seçim döneminde bağımsız ya da başka bir adaya destek vermiş. Bu da belgeleriyle bize ulaşmış. Bu kişiler kesinlikle partiden ihraç edilecek. Bir af da söz konusu olmayacak” sözlerini kullandı.

Partinin 4 Eylül’de yapmayı hedeflediği tüzük kurultayıyla ilgili yaz döneminde parti içinde yeni toplantıların düzenlenebileceği belirtildi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar