Haber Merkezi - BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde CHP ile iş birliğine kapıları kapatması sonrası CHP, seçim çalışmalarına bugün itibarıyla başlayacak. İlk etapta 100 milletvekili seçim bölgelerindeki aday adaylarıyla bir araya gelecek, seçmenin nabzını yoklayacak.

Seçim çalışmaları için kentlere gidecek milletvekilleri, seçim bölgelerindeki aday adayları ile görüşerek aday belirlenme sürecini resmen başlatacak. 1En geç 10 gün içinde tamamlanması planlanan görüşmelerin yanında  yerel örgütler de İYİ Parti’nin tabanı ile temasta olacak.  CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in "İYİ Partililer iyi insanlardır”şeklindeki mesajları da İYİ Parti tabanına anlatılacak.

HEDEP görüşmesi de bekleniyor
Örgütler aracılığıyla İYİ Parti’nin tabanı ile temas etmeye hazırlanan CHP’nin, işbirliğine kapıları kapatmayan HEDEP ile de görüşmesi bekleniyor. HEDEP’in Türkiye’deki en politik parti olduğunu kaydeden CHP’liler, “Bu nedenle HEDEP yönetimi ile görüşmeyi önemsiyoruz” değerlendirmesini yapıyor.

Bakan Tunç: Bir kişinin tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez Bakan Tunç: Bir kişinin tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez

HEDEP ise CHP ile lokalde iş birliğine sıcak bakıyor. Olası ittifaka kapılarını kapatmayan ve “Herkesle görüşmeye hazırız” mesajını veren HEDEP’te, “Kürt sorunuyla ilgili en cesur açıklamaları CHP Genel Başkanı Özgür Özel veriyor” değerlendirmeleri yapılıyor.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar