Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre parti kurmayları CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basına kapalı grup toplantısında 4 Eylül’de başlayacak tüzük kurultayı konusunda da vekillerle fikir alışverişi yapabileceği kaydediliyor. Parti içinde eski yönetime yakın isimlerin de mevcut yönetime yönelik eleştirilerini dile getirebileceği belirtiliyor.

Erdoğan, Türkiye Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti Erdoğan, Türkiye Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti

Eski yönetime yakın vekiller, “Bize karşı soğuk tavır yerel seçim sonrası arttı. Beklentimiz bu dışlayıcı tavrın sona ermesi” yorumunu yapıyor.

Mavi Vatan gündeme geldi

Özel, İstanbul milletvekili Namık Tan’ın Mavi Vatan ile ilgili kullandığı “mavi masal” tanımlamasına gelen tepkiler üzerine kurmaylarıyla Mavi Vatan toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcıları Yankı Bağcıoğlu, İlhan Uzgel, Murat Bakan ile Namık Tan katıldı. Ardından yapılan basın toplantısında konuşan Yücel, “Bizler için Mavi Vatan; Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki meşru çıkarlarımızdan bir adım bile geri atmamaktır” dedi.

Montrö uyarısı nedeniyle yargılanan amiraller anımsatıldı

Mavi Vatan kavramının oluşturulmasına katkısı olan amirallerin, Montrö Sözleşmesi’yle ilgili uyarıları nedeniyle yargılandığını anımsatan Yücel, “Amirallere büyük bir haksızlık ve vefasızlık yapılmıştır. Dört yıldır Doğu Akdeniz’de araştırma veya sondaj yapılmamaktadır. Akdeniz’de faaliyet gösteremeyen gemilerinin Somali’ye gönderilmesi kararı alınmış. Balıkçılarımıza yönelik Yunanistan’ın sistemli tacizlerine sessiz kalınmaktadır. Ege Denizi’ndeki gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılmasına ve egemenliği tartışmalı ada ve adacıklara Yunanistan tarafından el atılmasına tepki gösterilmemiştir” ifadelerini kullandı.

Editör: Ziya Burak Erol