CHP Kadın Kolları’nın 4 Ağustos'ta yapacağı 15'inci Olağan Kurultayında Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığına, Mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve Birsen Bayar aday oldu. 

Adaylar arasında bulunan CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır projelerini anlattı. 

Kadınların daha iyi temsil edilmesi gerektiğini sıkça vurguluyorsunuz. Sizce bunun sağlanması için neler yapılmalı?  

Kadınların toplumsal hayatta, siyasette eşit temsil edileceği politikalar geliştirilmeli, kadınların çalışma hayatına ve sosyal hayata daha fazla yer alabilmeleri için daha fazla projeler geliştirilmelidir. Bugün itibariyle ne siyasette ne çalışma hayatında ne de sosyal hayatta kadınlar yeterince yer almamaktadır, temsil edilmemektedir. 

Kadın kolları örgütlerinin akademik anlamda ön planda olması gerektiğini düşünüyorsunuz. Bu düşüncenizi hayata geçirmek için ürettiğiniz bir proje var mı?  

Kadınların siyasi hayatta daha fazla yer alabilmeleri için onların partimize üye olmalarını, örgüt başkanlıklarına, belediye başkanlıklarında çok sayıda kadının yer alması, eşitlik ilkesi çerçevesinde milletvekili olabilmeleri için var olan partimizin tüzük, yönetmelik gibi düzenlemelerine uymaya, Anayasa’da ve kanunlarda kadınlar için daha fazla pozitif ayrım yapılmasına çalışacağız. 

Kadınların birçok sorunu var. Peki sizin gözünüzde kadınların sorunları nelerdir?  

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, AK Parti Denizli İl Başkanlığında konuştu: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, AK Parti Denizli İl Başkanlığında konuştu:

Toplumumuz içinde kadınların en büyük sorunu dar ve geniş ailede ikinci sınıf insan olarak görülmeleridir. Bunun da en büyük sebebi toplumumuzda yer alan namus anlayışının sadece kadınlar üzerinden değerlendirilmesidir. Halbuki bu anlayış son derece yanlıştır. Bütün mesele insan bedeniyle ilgili değil insan beyniyle ilgilidir. Yani doğrudan erkek ve kadınların eğitimleriyle bağlantılıdır. Ekonomik bağımsızlığı olmayan, çalışma hayatına sokulmak istenmeyen kadınlar, sonuçta ekonomik olarak erkek bireye bağımlı olmaktadırlar. Dolayısıyla kadınların çalışma hayatında yer alması için mevzuatta değişikler yapılacaktır. Ayrıca daha önce de ifade ettiğim üzere kadınların sosyal hayatta yer almaları içinde birçok proje geliştirilecektir. 

Bir an önce çözülmeli dediğiniz, özellikle üzerinde durduğunuz ve çözümü için çalıştığınız kadın sorunu var mı?  

Var. Benim için en önemli sorun toplumu kadın erkek eşitliğini bir an önce kabul etmesi. Bunun için her düzeyde eğitim çalışmaları yapılması adına projelerimiz hazırlıyoruz. 

Daha önce hangi görevlerde bulundunuz, yaşamınız hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? 

Partimde 26 yaşında CHP’nin en genç kadın kolları il başkanı olarak başladığım görevimde 8 yıl kadın kolları başkanlığı görevini yürüttüm. 4 yıldır Kadın Kolları MYK üyesi ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu olarak siyasi çalışmalarıma devam ediyorum. Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü’nden mezun olduktan sonra kurduğum hukuk ofisimde 15 yıldır çalışma hayatıma devam ediyorum.

Editör: Hakan Şahin