Politika

CHP Kadın Kolları Başkan adayı Nazlıaka: Ana hedefimiz partimizi iktidara getirmek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkan adayı Aylin Nazlıaka, "Ana hedefimiz partimizi iktidara getirmek ve İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koymak" dedi

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 15'inci Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda, başkanlık için yeniden aday olan Kadın Kolları Genel Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, ana hedeflerinin CHP'yi iktidara getirmek ve İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koymak olduğunu söyledi. 

ANKA'dan Mehmet Oflaz'ın haberine göre, kurultay, "Eşitlik ve Adalet" temasıyla Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştiriyor.

Kurultayda konuşan Nazlıaka, delegelerin oy kullanacağı sandıkların belirlenmesine ilişkin tartışmaya değindi. Sandıkların belirlenmesi görevinin Kadın Kolları'nın olduğunu ve bundan vazgeçmeyeceklerini belirten Nazlıaka, "Demokratik olmayan bir seçim için erken oy kullanmak mı yoksa demokratik bir seçim için burada bekleyip, haksızlığı yenip, oyunuzun hakkını almak mı?" diye sordu.

"Mor listede birleştik"

Öte yandan, seçimin iki adaylı olacağını anımsatan Nazlıaka, sözlerine şöyle devam etti: 

"Diğer adaylar benim leyhime çekildier ve 'mor liste'de birleştik. Biz emeğimizin hakkını, liyakatımızın hakkını, partimize olan sadakatimizin hakkını, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlığımızın hakkını istiyoruz. Biz yüzde 30'ların altında olan kadın üye sayısını yüzde 37'ye getirdik. Kadın temsilini arttıracağız. Yüzde 50'ye mutlaka çıkaracağız. Ana hedefimiz partimizi iktidara getirmek ve İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koymak. Bunun için ev kadınlarına odaklanacağız. Genel Başkan'ımızın da dediği gibi ilk kez ev kadınlarından bu kadar yüksek oy aldık. Hep birlikte yaptık bunu."