Politika

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tugay'dan 'Tunç Soyer' açıklaması!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Tunç Soyer'i sevdiğini dile getirerek, Karşıyaka Belediye Başkanı olmasının nedeninin Soyer olduğunu vurguladı. Ayrıca, Tugay, Soyer'in kendisine yönelik bir tepkisinin olmadığını belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nın ikinci bölümünde konuştu. 

Toplantıda, seçilmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le görev devir teslimini, "öpüşerek, sarılarak" yapacaklarına inandığını vurgulayan Tugay, Soyer'i sevdiğini belirtti. 

"Benim Karşıyaka Belediye Başkanı olmamın sebebi odur" diyen Tugay, "Ben kendisiyle görüştüm. Bana yönelik tepkisi yok. Tepkisi aslında partimizle ilgili. Bunu da insani bir şey olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. 

"Kenti ortak akılla yöneteceğim"

Öte yandan, yerel yönetime aday olan siyasetçilerin belediyecilik deneyimine sahip olmasının önemine dikkat çeken Tugay, bu açıdan kendisinin aday gösterilmesini, doğru bir karar olarak değerlendirdiğini ekledi 

Tugay, belediyelerin temel belediyecilik hizmetlerinin dışında dünya ve Türkiye şartları nedeniyle bazı ek sorumlulukları bulunduğunu da aktararak, seçilirse kenti ortak akılla yöneteceğini, katılımcı demokrasiyi İzmir'de işleteceğini vurguladı. 

Son olarak, verilerin toplanması ve analizinde yapay zekanın önemli olduğunu dile getiren Tugay, şunları söyledi: 

"Önümüzdeki dönemde yapay zekayı yerel yönetimlerde kullanmak zorundayız. Bunun için bu konuda çalışan bilim insanlarıyla bağlantı kurduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi benim başkanlığımda yönetilecekse Türkiye'nin, belki dünyanın yerel yönetimde yapay zeka kullanımı açısından en öncü, lider belediyelerinden birisi olacak."