Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde 2019 yılında bir avukatlık bürosunda çekilen görüntülerden yola çıkılarak başlatılan soruşturma çerçevesinde 22 kişi hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. Davanın ilk duruşması, 25 Eylül'de 59'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

ANKA'dan Gaye Şeyma Can'ın haberine göre, CHP’nin eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında 31 Mart seçimleri öncesinde başlatılan soruşturmada sona gelinmiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanmıştı. 

İddianame, 59'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Davanın ilk duruşmasımın 25 Eylül'de İstanbul 59'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi planlanıyor.

İddianamenin ayrıntıları

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Mersin'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Mersin'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Söz konusu iddianamede, 22 kişinin tamamının, Siyasi Partiler Kanunu'nun "kanuna aykırı bağış, kredi veya borç alınması, borç verilmesi" maddesince 6'şar aydan 1'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Bununla birlikte, iddianamede, haklarında dava açılan siyasetçilerin TCK 53'üncü maddeye göre,'' seçme ve seçilme ehliyeti ile vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan yoksun kılma gibi bazı haklardan mahrum bırakılmaları'' da istenmişti.

Editör: Esin Özdemir