Güncel

CHP heyeti T24'ü ziyaret etti

T24 yazarı Tolga Şardan "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası tutuklanması üzerine CHP heyeti T24 Ankara bürosunu ziyaret etti.

Abone Ol

Haber Merkezi - "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası hakkında başlatılan soruşturma sonrası Ankara'da tutuklanan T24 yazarı Tolga Şardan'a destek için hafta sonu gerçekleştirilecek CHP Kongresi için Ankara’da bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, beraberindeki İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat ile birlikte, T24 Ankara bürosunu ziyaret etti. CHP heyetini, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu karşıladı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Demokrasinin 4 kuvveti olan yasama kurumu etkisizleştirilmiş durumda, yürütme bir kişiye göre dizayn ediliyor. Yargı yine bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak söze göre karar veriyor. Dördüncü kuvvet basın da sansür yasasının getirdiği baskı ve gözaltılarla sindirilmeye ve susturulmaya çalışılıyor" dedi.

Gazeteci Tolga Şardan ile ilgili sürecin takipçisi olduklarını belirten Çelik, “Biz hem basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz hem de bu baskılara karşı yanınızda ve bu sürecin takipçisi olduğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz” diye konuştu.

Tahincioğlu, Çelik ve CHP heyetine ziyaretinden dolayı teşekkür etti.