Eğitim

CHP heyeti, Malatya'da: "Eğitim yapboz tahtasına döndü"

CHP'nin başlattığı "Eğitim Buluşmaları" devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın başkanlığındaki CHP heyeti, Malatya'yı ziyaret etti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eğitim alanındaki sorunlara dikkat çekmek için başlattığı farklı illerdeki "Eğitim Buluşmaları" sürüyor. Buluşmalar kapsamında Malatya'da konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "AK Parti'nin 22 yıllık iktidarının en çok bakan değiştirdiği alan Milli Eğitim Bakanlığı. En çok başarısız olduğu alan eğitimdir. Maalesef 22 yıl içerisinde eğitim yap boz tahtasına dönmüştür" dedi.

CHP Malatya İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özçağdaş, şunları kaydetti:

"Her gelen bakan uygulamaları kökünden değiştirmiştir. Çok basit bir örnektir söylersem mevcut bakan bir yıl önceki dönemin bakanı Mahmut Özer'in başlattığı okul öncesi öğrencilerine verilen yemeği gelir gelmez iptal etti. Her uygulama sürekli değiştirilmektedir. Sınav sistemleri, eğitim programları sürekli değişmektedir. Mevcut Bakan Yusuf Tekin kendi getirdiği okul öncesi programı yine kendisi 1.5 ay sonra değiştirdi. Maaalesef iktidar partisinin hatalarıyla sayısı 1 milyonu aşmış atanmayan öğretmenlerimiz var. Eğitim Türkiye'deki her aileyi ilgilendiren büyük bir probem. Daha önce gittiğimiz illerde Malatya’ya geldiğimizde hemen hemen benzer sorunların olduğunu görüyoruz. Malatya’da 73 bin konuta ihtiyaç var."

"Bir yılda biteceği söylenen konutlar nerede?"

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçmenlerine 14 Mayıs seçimlerinden önce verdiği 'bir yılda herkes evine yerleşecek' sözünü hatırlatan Özçağdaş, şu ifadeleri kullandı:

"Depremden bu yana 18 ay geçti. Bugün Malatya’da ihtiyaç olan 73 bin konuttan 8 bin küsürünün vatandaşlara anahtarları teslim edildi. Onlardan da yerleşmeyenler var ama sonuç itibariyle devletimiz 8 bin konutu verdi. 33 bin konutun ihalesi yapıldı, henüz teslim edilmedi. 25 bine yakın konutun ise ihalesi bile yapılmadı. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sesleniyorum. Bir yılda biteceği söylenen konutlar nerede? Daha 25 bin tanesinin ihalesini yapmamışsınız. Her ilde aynı, Hatay’da aynı, Kahramanmaraş’ta aynı, Gaziantep’de aynı, Malatya’da aynı, Adıyaman’da aynı. Ancak yüzde 10’a erişebilmişsiniz. Bu anlaşılabilir ama en azında Türkiye’den bu başarısızlığınız için özür dilemesiniz."