Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak'ta Madenci Anıtı'nın bulunduğu alanda düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Özel, "Belki bu seçimde ittifak yapmadık gibi görünüyor ama çok daha büyük bir ittifakın içindeyiz. Onların karşısında bizim ittifakımız, onlar Cumhur İttifakı'ysa biz Türkiye ittifakıyız" diye konuştu.

Haramdan ve yalandan korkan herkesle birlikte olduklarını vurgulayan Özel, Türkiye İttifakı"nın içinde; sosyal demokrat, milliyetçi ve muhafazakar demokrat, yakasında güneş olan, yakasında olmasa da gözü güneş gibi parlayan iyi insanların olduğuna işaret etti. 

"İş güvenliği konusunda yol alınamadı"

Öte yandan, Özel, 2014'te meydana gelen 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden faciasının ardından büyük mücadele vererek taleplerini dile getirdiklerini kaydederek, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yol alınamadığına dikkat çekti. 

Maden ocaklarında yaşanan acıların yüreklerini dağlamayı sürdürdüğünü ekleyen Özel, şunları söyledi: 

"Bir yandan da biz yokluktan, yoksulluktan, emekçilerin, emeklilerin hakkından konuştuğumuzda bu maden ocaklarının vergilerini affedenler, İliç'teki şirkete göstermelik 16 milyon ceza kesip 3 ay sonra 222 milyon vergi cezasını affedenler emekçiye, emekliye gelince 'para yok' diyorlar." 

Bahçeli'den Meclis'te 'dayanışma' vurgusu Bahçeli'den Meclis'te 'dayanışma' vurgusu

"Türkiye'nin en iyi hizmet alan kentlerini CHP yönetiyor"

Konuşmasında Cumhur İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulunan Özel, Cumhur İttifakı'nın korkuyu örgütlediğini belirtti. 

"Tehdit ediyorlar. Hatay'a gidip şantaj yapıyorlar" diyen CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"'Oy vermedin halin ortada. Vermezsen perişan ol.' diyorlar. Ordu'ya geliyorlar. 'Bize oy yoksa doğal gaz yok diyorlar.' Sakarya'ya gidiyorlar, 'Oy vermeyene hizmet yok.' diyorlar. Oysa Türkiye'nin en iyi hizmet alan kentlerini CHP yönetiyor. Yıllardır, iktidarda değiliz; 100 öğrencinin 85'i CHP'li belediyelerin olduğu ilçelerdeki üniversiteleri tercih ediyor. Herkes gezmeye tatile geliyor, göçü CHP'li belediyeler alıyor ama korkuyu örgütleyecek ya korkutarak, korku siyaseti yapacak ya tehdit ve şantaj yapacak ya böyle konuşuyor. Ama biz umudu, sevgiyi, Türkiye'nin aydınlık yarınlarını örgütlüyoruz. Türkiye'nin, Zonguldak'ın geleceğini örgütlüyoruz."

Editör: Haber Merkezi