Güncel

CHP Genel Başkanı Özel: 'Gençlik hattı' inşa edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında konuşuyor. Özel, "10 vekilimizle Türkiye'nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuşuyor.

Yurtta yaşanan olayların ardı arkası kesilmeden devam ettiğini vurgulayan Özel, "Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye'nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir gençlik hattı ilan edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel'in konuşmalarından satır başları şunlar: 

"Neden yurtlarda kalite düştü?"

Konunun ilgilisi kimse onunla konuşup yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden yurtlarda kalite düştü? Çünkü bu iktidar pek çok yatırıma para buldu. TOKİ'ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kucağına düşsün ve bunlar tarafından kindar olarak yetiştirilsin diye. CHP bunu biliyor ve bunun üzerine kararlılıkla gidiyor.

"Hodri meydan"

Torba kanunlara karşıyız. Ancak torba kanunda öyle bir madde var ki, 7 yıl önce BDDK'yı İstanbul'a taşıdılar. Yılbaşından sonra çalışanlarına kira desteği vermek için 42 bin TL'lik ek ödeme yapılacağını söylüyorlar. Hani herkes eşitti? İstanbul'daki bütün memurlar eşit ama BDDK'cılar daha fazla eşit. Buradan AK Parti'nin genel başkanına sesleniyorum. O maddeyi düzenleyip; İstanbul'da yaşayan tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız, hodri meydan.

"Bütün emeklilere Erdoğan'ı şikayet ediyorum"

Emeklilerin, asgari ücret kadar en az maaş alması gerektiğini söyledik. Bunu önerge olarak Meclis'e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Butün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı şikayet ediyorum.