Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, yazılı açıklamasında,  ilaçta dışa bağımlılığın halkın sağlık hakkını tehdit ettiğine dikkat çekti. 

Sağlığın, ikame edilemeyen, ertelenemez bir hak olduğunu belirten Şahbaz, ürün patentlerini tekelinde bulunduran büyük ilaç firmalarının ülkeleri dışa bağımlı hale getirdiğine işaret etti. 

Kur farkının da ilaç fiyatlarındaki dengeyi bozduğunu vurgulayan Şahbaz, AKP iktidarının uyguladığı hatalı ekonomik politikaların ve kontrol edilemeyen enflasyon ile döviz kurunun, ilaç fiyatlarına 17,55 lira olarak yansıdığını ekledi. Vatandaşın ilaçsız kaldığını belirten Şahbaz, şunları söyledi: 

"AKP iktidarının uyguladığı hatalı ekonomik politikalar, enflasyon ve döviz kurunun kontrol edilememesi ve iktidarın ilaç fiyatlama politikasının sonucu bugün itibariyle 33 lira civarında seyreden avro kuru, ilaç fiyatlarına 17,55 lira olarak yansımaktadır. Bunun sonucu ilaç firmaları bazı ürünlerini piyasadan çekmekte ve vatandaş ilaçsız kalmaktadır. İlaçta dışa bağımlılık halkımızın sağlık hakkını tehdit etmektedir."

Bununla birlikte, İsviçre merkezli bir ilaç firmasının, koah, epilepsi, Alzheimer, migren ve göz hastalarının kullandığı 14 ilacın 1 Ocak'tan itibaren karşılanamayacağını bildirdiğini anımsatan Şahbaz, eşdeğer ilacın bulunmaması nedeniyle vatandaşların ilaca ulaşmada güçlük yaşadığı açıklamalarına yer verdi. 

2 ayrı organize suç örgütüne operasyon: 29 kişi yakalandı 2 ayrı organize suç örgütüne operasyon: 29 kişi yakalandı

Editör: Haber Merkezi