Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, görevinden istifa etti

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Koza Yardımcı, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin izlediği aday belirleme sürecini eleştirdi ve görevinden istifa etti. Sadece Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini söyleyen Yardımcı, Parti Meclisi üyeliği görevini ise sürdüreceğini açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Koza Yardımcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Belediye başkan adaylarını belirleme sürecini 12 Şubat’ta yaptığı MYK ve PM toplantısında tamamlayan CHP'de, özellikle partinin kalesi olan yerlerde yeniden aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları tepki göstermiş ve partiden istifa etmişti.

Bu açıdan Eski İstanbul Milletvekili ve partide İstanbul İl Başkanlığı, MYK üyeliği görevlerinde de bulunan ve Esenyurt adaylığı için adı geçen Gürsel Tekin'in istifası da çok konuşulmuştu. Bu noktada CHP’de ilk kez, bir Merkez Yönetim Kurulu üyesinin, aday belirleme sürecini eleştirerek istifa etmesi dikkat çekti. Partide Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Koza Yardımcı, görevinden ayrılma kararı aldığını açıkladı.

Yardımcı, istifasını şu sözlerle sosyal medya üzerinden açıkladı: “Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar CHP örgütlerinin emeklerini gözeterek liyakat esaslı belirlenen kurallara ve talimatlara uygun bir aday belirleme süreci olması için mücadele ettim. Yaptığım tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen CHP örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti. CHP örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez. Benim asli sorumluluğum onlaradır. Tüm bu nedenlerle Genel Başkanımızın takdiriyle geldiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ederek örgütümüzün takdiriyle seçildiğim Parti Meclisi üyeliği görevimde örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim.” Yardımcı, Parti Meclisi (PM) üyeliği görevini ise sürdürmeye devam edecek.