Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin ramazan boyunca temel ihtiyaç ve temizlik ürünlerine zam yapılmayacağına dair açıklamasına tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Tokat'ta üzüm hasadı yaptı: Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Tokat'ta üzüm hasadı yaptı:

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin yaptığı fiyat sabitleme açıklamasının vatandaşların sorunlarını ciddiye almayan bir yaklaşımı yansıttığını iddia eden Adem, "10 gün önce tüm fiyatlarına zam yapan Tarım Kredi Kooperatifinin, 10 gün sonra fiyatlarını sabit tutulacağına dair açıklama yapması tam anlamıyla aldatmacadır" diye belirtti. 

CHP'li Adem, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Yalan söylüyorlar. Bırakın indirim yapmayı fiyatları yüzde yüz düşürseler dahi vatandaşın alım gücü kalmadı. 10 gün önce tüm fiyatlarına zam yapan Tarım Kredi Kooperatifinin, 10 gün sonra fiyatlarını sabit tutulacağına dair açıklama yapması tam anlamıyla aldatmacadır."

Öte yandan, son zamanlarda tüm gıda ürünlerinde katlanarak artan fiyatların ekonomik şartları zaten zor olan vatandaşları daha da zor durumda bıraktığını kaydeden Adem, gıda fiyatlarının sabitlenmesi için çiftçilerin girdi maliyetinin düşürülmesi ve tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Editör: Haber Merkezi