Ekonomi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem'den 'sığır ithalatı' açıklaması: Küçük aile işletmeleri desteklenmeli

Sığır ithalatına ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, ithal etin fiyatları düşürmediğini, yerli besiciliği bitirdiğini vurguladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, sığır ithalatına ilişkin açıklamalarda bulundu. İthal etin fiyatları düşürmediğini, yerli besiciliği bitirdiğini savunan Adem, "Oysa çözüm net, küçük aile işletmeleri desteklenmelidir" diye belirtti. 

"İthal et, yerli besiciliği bitiriyor"

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün 2024 yılı besilik sığır ithalatı ile ilgili ithalat talimatı ve teknik kriterleri yayımladığını kaydeden Adem, şu ifadeleri kullandı: 

"İktidar, sorunu et ithalatını arttırarak çözmeye çalışıyor. Et ithalatı fiyatları ancak sınırlı süre için frenliyor. İthal et, fiyatları düşürmediği gibi yerli besiciliği bitiriyor. Oysa çözüm net, küçük aile işletmeleri desteklenmelidir. Et ve Süt Kurumu, faaliyet alanına dönmedikçe, TİGEM arazilerini 49 yıllığına kiralamaktan vazgeçip çiftçimizin ihtiyacı olan bitki tohumları üretmedikçe, ülkemizin ihtiyacı olan damızlık türleri çoğalmadıkça ve en önemlisi yerli yem sanayini tekrar kurmadan çözüme kavuşturmak mümkün gözükmüyor."