Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurmayları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı dava kapsamında yarın İstanbul’da toplanacak. Toplantı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla düzenlenirken, davanın seyri, olası gelişmeler ve partinin bu duruma karşı alacağı tutum masaya yatırılacak.

İmamoğlu’nun avukatlarının da katılacağı toplantıda, CHP’nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın gibi isimler hazır bulunacak.

İddia: Hafize Gaye Erkan görevine geri mi dönecek? İddia: Hafize Gaye Erkan görevine geri mi dönecek?

CHP kurmayları, toplantıdan kesin bir karar beklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, sürecin siyasi bir mücadeleyle karşılanması gerektiğini belirtti. "Ekrem Bey'e bir siyasi yasak verilmesi toplumsal bir infiale sebebiyet verir" diyen kurmaylar, İmamoğlu’nun siyaset sahnesinden hukuki yollarla çekilmek istenmesine karşı güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantı, CHP İstanbul İl Başkanlığında yapılacak ve Ekrem İmamoğlu’nun da katılması bekleniyor. Kurmaylar, "Bu davanın sonucu siyasi bir hamle olacaktır, biz de siyaseten bu duruma yanıt vereceğiz" dedi.

Editör: Erva Gün