Güncel

CHP, 7 ilde belediye başkan adayını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart'ta yapılacak seçimler için üçü büyükşehir olmak üzere 7 ildeki adaylarını açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi -  Açıklanan adaylara göre Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş oldu.

Hatay adayı Lütfü Savaş Kesinleşti 

 Lütfü Savaş'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Parti Meclisi'nde yapılan oylama sonuçlandı. Savaş'ın adaylığı kesinleşti. 

Zeydan Karalar yeniden aday 

CHP MYK’nın ardından toplanan Parti Meclisinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın adaylığı onaylandı.

Ceyhan’da Kadir Aydar, Pozantı’da Şenol Eroğlu, Saimbeyli’de İsmail Durmaz, Tufanbeyli’de Ahmet Aktürk’ün isimleri de PM’de kabul edildi.

Özlem Çerçioğlu yeniden aday

CHP, Aydın'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tekrar Özlem Çerçioğlu’nu gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Özlem Çerçioğlu, Aydın’da 3. kez AKP adayı Mustafa Savaş ile yarışacak.

Afyon adayı Burcu Köksal

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

istanbul'da 12 ilçede adaylar kesinleşti

PM'de İstanbul'un 12 ilçesinde daha belediye başkan adayları belirlendi. Buna göre Başakşehir'de Mesut Öksüz, Bayrampaşa'da Hasan Mutlu, Beyoğlu'nda İnan Güney, Çatalca'da Erhan Güzel, Eyüpsultan'da Mithat Bülent Özmen, Gaziosmanpaşa'da Hakan Bahçetepe, Güngören'de Temel Akkoç, Sancaktepe'de Alper Yeğin, Silivri'de Bora Balcıoğlu, Şile'de Özgür Kabadayı, Tuzla'da Eren Ali Bingöl ve Üsküdar'da ise Sinem Dedetaş aday gösterildi.

Mezitli tansiyonu

Öte yandan aday belirleme toplantısında kimi zaman tansiyon da yükseldi. Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la yola devam etmeme kararı üzerine tepkisini bağırarak dile getirdi. Çakır’ın sesi parti binasında yankılandı.

Mersin, Eskişehir, Tekirdağ adayları belli oldu

CHP, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde mevcut başkan Vahap Seçer'i tekrar aday gösterdi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ayşe Ünlüce belirlendi. Eskişehir'de 25 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve daha önce aday adaylığı başvurusu da yapan 86 yaşındaki Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yeniden aday gösterilmedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adayı ise Candan Yüceer oldu.