Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Türkgün gazetesinin, gazeteciler Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ı hedef göstermesine, “Tehdit edenler hakkında yargının bir an önce adım atması gerektiğini hatırlatıyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

Türkgün gazetesi dün yayımlanan sayısında sürmanşetten "Halk Tv’nin avanak hafiyeliği" başlığıyla, gazeteciler Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ı hedef haline getirdi.

Kastamonu'da tekne kazasında hayatını kaybeden kaptanın cenazesi defnedildi Kastamonu'da tekne kazasında hayatını kaybeden kaptanın cenazesi defnedildi

ÇGD’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sadece mesleki görevlerini yapan, bir soruşturmayı tüm yönleriyle sorgulayan, eksik ve yanlışlıkları gündeme getiren meslektaşlarımız, bir siyasi parti gazetesi ve yazarı tarafından tehdit edilip hedef gösterilmişlerdir. Tüm bu tehditlere karşı korkmadan mesleklerini yapmaya devam edeceklerini duyuran Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın yanındayız. Tehdit edenler hakkında yargının bir an önce adım atması gerektiğini de hatırlatıyoruz.”

Editör: Esin Özdemir