Haber Merkezi- Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, başkent Cezayir’in güneyindeki Celfe kentinde bölge halkıyla gerçekleştirdiği buluşmada, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cezayir devlet televizyonunda yayınlanan buluşmada Tebbun, Filistinlilerin terörist olmadıklarını, vatanlarını savunduklarını ve Gazze'de yaşananların tam bir savaş suçu olduğunu vurguladı.

“Gazze’de yaşananlar tam bir savaş suçudur” diyen Tebbun, İsrailli ve Batılı liderlerin Filistinli direnişçileri terörist olarak nitelemelerini reddetti. Tebbun, “Filistinler terörist değiller, zira onlar kendi vatanlarını ve haklarını savunuyorlar” dedi.  

İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: Hizbullah noktaları hedef alındı İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: Hizbullah noktaları hedef alındı

Fransa’nın da Fransız sömürgeciliğine karşı Cezayir Kurtuluş Devrimi'ne (1954-1962) katılanları terörist olarak nitelendirdiğini hatırlatmasında bulunan Tebbun, konuşmasına Cezayirli lider el-Arabi Bin Mehidi’nin “Bize uçaklarınızı verin biz de size el yapımı bombalarımızı verelim” sözünü  ekledi.

Editör: Esin Özdemir