Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu B3'ten B1'e yükseltti ve kredi notu görünümünü 'pozitif' olarak korudu. Kuruluş, enflasyondaki iyileşmelere dikkat çekti.

Hazine nakit dengesi 194,6 milyar TL açık verdi Hazine nakit dengesi 194,6 milyar TL açık verdi

Yılmaz, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, dünya genelindeki ekonomik zorluklara, bölgesel gerilimlere ve büyük deprem afetinin etkilerine rağmen Orta Vadeli Programı'nı (OVP) kararlılıkla uyguladıklarını söyledi. 

Yılmaz, "Siyasi ve makroekonomik istikrar içinde sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyüme hedefliyoruz. Amacımız enflasyonu azaltmak ve kalıcı refah artışı sağlamak. Merkez Bankası rezervleri yüksek seviyelerde kalırken, risk göstergeleri, cari açık ve bütçe açığı hedeflerimizden daha iyi durumda" dedi. Ayrıca, içeride ve uluslararası alanda güven oluşturan politikaların kredi derecelendirme kuruluşlarının not artışlarıyla kendini gösterdiğini ifade etti.

Yılmaz, artan kredi notunun nitelikli finansmana erişimi kolaylaştıracağını ve para ile maliye politikaları ile yapısal reformların güçlü bir şekilde ele alındığını belirtti. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ve Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) aracılığıyla belirlenen somut çalışmaları ekip ruhuyla hayata geçirdiklerini vurguladı. Katma değerli üretim ve verimliliğin artacağı bir ekonomik yapı ile Türkiye'nin geleceğini güçlendirme ve yaşam standartlarını yükseltme kararlılığında olduklarını ifade etti.

Editör: Erva Gün