Nahit Katlan için Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine ailesi, yakınları, meslektaşları yanı sıra Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu üyesi Mustafa Yoldaş, Denetim Kurulu üyesi Süreyya Oral, Seçici Kurul üyesi Osman Nuri Üntürk ile Basın Meclisi üyesi Ahmet Ertüm katıldı. Katlan, Karşıyaka Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlandı.

Whatsapp Image 2024 06 27 At 14.47.02 (1)

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk bulgurunun tanıtımı yapıldı Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk bulgurunun tanıtımı yapıldı

Nahit Katlan kimdir?

Ankara Atatürk Lisesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi mezuniyetinden sonra Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Başbakanlık ve Sümerbank’ta çeşitli idari ve teknik görevlerde bulunan Katlan 1970 yılında TRT’de çalıştı.

İlk Koalisyon Hükumetleri Döneminde Başbakanlık Basın Merkezi’nde görev yapan Katlan, İsmet İnönü’nün son başbakanlığı sırasında basın müşavirliği hizmetlerini yürütmüş, ilk koalisyon hükumetleri döneminin iç ve dış olaylarını yakından izlemişti. Sümerbank’ta plan-organizasyon-araştırma uzmanlıkları, dış satış ve fuarlar şefliği, konjonktür ve neşriyat müdür yardımcılığı, Nevşehir Pamuk Dokuma Sanayi Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Katlan, Sümerbank dergisinin yazı kurulu üyeliği ve yazı işleri müdürlüğünü de yapmıştı.

1970 yılında TRT’de yorum ve eleştirici olarak görev yapan Katlan, 1972’de haber dairesi yorum inceleme ve araştırma müdürü oldu. Radyoda çeşitli konularda açık oturum, yuvarlak masa, basın’a buluşmalar gibi programları düzenleyip yöneten Katlan, 1975 yılında genel müdür program yardımcılığına getirildi, bir yıl sonra ise kendi isteğiyle görevinden ayrıldı. 1982 yılına kadar genel müdür müşaviri olarak çalışan Katlan, Antalya Bölge Müdürlüğü’ne atandı. Katlan, 15 yılı aşkın süre yürüttüğü bu görevinden de kendi isteğiyle 1997 yılında ayrılarak inceleme araştırma kurulu üyeliğine getirildi. Katlan, 1998 yılında yaş haddinden emekli oldu.

1950’lerden bu yana şiir, hikaye ve benzeri edebi denemeler yazan ve bir süre meteoroloji ile ilgili mesleki ve kültürel dergi ve bisikletçilik alanında spor gazetesi yayımıyla uğraşan Katlan, Ankara Gazeteciler Cemiyeti ile Parlamento Muhabirleri Derneği ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyesi olarak sürekli basın kartı sahibiydi.

Whatsapp Image 2024 06 27 At 14.47.02

Editör: Naz Akman