Genel

Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün açılacak

Münevver Karabulut’u öldüren ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarı bugün açılacak. Yapılacak işlem öncesi polis bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Abone Ol

Münevver Karabulut’u öldüren ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarı bugün açılacak. Yapılacak fethi kabir işlemi için sabah saatlerinde polis ekipleri olay yerinde bariyerlerle önlem aldı.

Mezarın bugün 11.00'de savcı ve avukatlar aracılığıyla açılması beklenirken, sabah saatlerinde polis ekipleri, çevik kuvvet ekipleri ve güvenlik ekipleri mezarlık önünde bariyerli önlem aldı.

Mezardan çıkarılacak ceset incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na belediye ekipleri tarafından götürülecek. Feth-i kabir işlemi boyunca kamera ve fotoğraf çekimi de yapılarak, olay yeri inceleme ekibi veya bu işlerde uzman kişilerin de mezarlıkta hazır olması bekleniyor. Garipoğlu'ndan alınan DNA örnekleri, ailesiyle eşleştirilecek ve mezardaki kişinin Garipoğlu olup olmadığı kesinleşecek.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, NOW TV'ye yaptığı açıklamada Garipoğlu'nun ölmediğine inandıklarının belirterek şunları söyledi:

"Evladınız bir genç kızın geleceğini elinden almış, en çok da insanlık ölmüş siz ona taziye iletmek yerine bu cinayete kıymet atfedercesine paylaşımlar yapıyorsunuz. Biz öldüğüne inanmıyoruz. Bu kapsamda başvuru yaptık. Cezaevi psikologu intihara meyilli değildi, antidepresan kullanmıyordu diyor. Bir insanın kendini boğması intihar vakaları bakımından en zor olandır. İlaç kullanırsınız, ateşli silahla da intihar edebilirisiniz ama düşünün ki bıçak, çatal, kemer dahi olmadığı bir süreçte gidip kantinden çamaşır ipi alıp kendiniz boğuyorsunuz. Bir de intihar eden dış dünyaya bir mesaj bırakır. Mutlaka dış dünyaya bir irade yansıması olur. intihar notu, mektubu da yok. Nereden bakarsanız bakın kafalarda soru işaretleri var."

İşlem sırasında Garipoğlu ailesinin de olay yerinde bulunacağı ileri sürüldü.