Cumhuriyet Halk Partisi (CHPİstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Türkiye'yi kimlik siyasetinden arındırıp bu topraklarda toplumsal barışı hep birlikte egemen kılacağız. Bu toprakları gerçek demokrasiyle tanıştıracağız" dedi. 

ANKA'dan Oktay Yıldırım'ın haberine göre, İstanbul İl Başkanlığı’nın dokuzuncusunu düzenlediği Kent Yoksulluğu sempozyumlarının Çekmeköy buluşmasında kentsel dönüşüm başlığı konuşuldu.

Açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz Çekmeköy İstanbul'un diğer ilçeleri gibi diğer illerden göç almış, hemen hemen her yerine farklı kültür yaşam alışkanlıklar, memleketlerden buraya gelen komşularımızın bir arada dost ve kardeşlik içerisinde yaşamaları bizim için değerlidir. Bu çerçevede zaman zaman farklı tüketim alışkanlıklarımız, kentler sorunları, sıkıntıları beraberinde getiriyor. Biz yerel yöneticiler olarak görevimizde tam burada başlıyor. Halkın genel algısı Türkiye'de yerel yönetimlerin görevleri, yol, su, çöp, asfalt, park gibi artan sorunlardır. Bildiğiniz gibi artan ekonomik sorunlar, nüfus yoğunluğu, yerelde çözüm de beraberinde getiriyor. Kentsel yaşama adeletsizlik vergi dağılımı, işsizlik, asgari ücretin yetersizliğiyle birlikte getiriyor. İstanbul'un beyaz yakalı dediğimiz kesimin önemli bir kısmı Çekmeköyümüzde oturuyor. Göreve geldikten hemen sonra bazı etkinlikler yaparak yoksul vatandaşlarımızla beyaz yakalı dediğimiz Çekmeköylü komşularımızı bir araya getirmek için çeşitli etkinlikler yaptık. 

“CHP yoksulluğu yöneten değil, yoksulluğu bitiren bir Türkiye'yi inşa edecek"

Cumhuriyet Halk Partisi bu neoliberal politikaların karşısına sosyal demokrat uygulamaları koyacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu muhtaçlaştırma politikalarının karşısına sosyal adaletin sağlandığı, sosyal devlet anlayışının egemen olduğu bir Türkiye'yi koyacağız. Yani Cumhuriyet Halk Partisi yoksulluğu yöneten değil, yoksulluğu bitiren bir Türkiye'yi inşa edecek. Tarımda, teknolojide ve sanayide üreten bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Vergide adaletin sağlandığı, gelir dağılımında adaletin sağlandığı bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Çok kazanan, çok vergi ödediği, yani bugünün tam tersine çok kazanan, çok vergi ödediği, az kazananın az vergi ödediği bir düzeni Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hep birlikte tesis edeceğiz. Bu ülkede eğitimde fırsat eşitliğini hep birlikte sağlayacağız. Ve sağlıkta fırsat eşitliğini de Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hep birlikte sağlayacağız. 

BBP Genel Başkanı Destici, MKYK toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi: BBP Genel Başkanı Destici, MKYK toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi:

“Bu toprakları gerçek demokrasiyle tanıştıracağız"

Çok uzun yıllardır ne yazık ki inançlar, değerler, etnik kökenler üzerinden bu toplum kutuplaştırıldı. Sağ sol kavramları hep bu zeminlerin üzerine oturtuldu. Sağ sol kavramları, çok kazanandan çok vergi almak, az kazanandan az vergi almak bizim solculuğumuz ve sosyal demokratlığımız bu ülkenin çocuklarına eşit bir eğitim fırsatı sağlamak bizim solculuğumuz ve sosyal demokratlığımız bu ülkenin insanlarına bir düzeni tesis etmek bizim solculuğumuz ve sosyal demokratlığımız. Dolayısıyla bu anlayışla Türkiye'yi de kimlik siyasetinden arındırıp bu topraklarda toplumsal barışı hep birlikte egemen kılacağız. Bu toprakları gerçek demokrasiyle tanıştıracağız. Ve herkes için ve hayatın her alanında kadınlar için, gençler için, adaletin sağlandığı bir ülkeyi hep birlikte tesis edeceğiz." 

Editör: Esin Özdemir